@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

erolkarasiteleri

                                                                                                   "

Banner

Silahı Olanlardan Her Yıl Vergi Alınsın




Hükümet araç sahiplerinden bir kez daha ek vergi aldı. Vermek istemeyenlerin oranı bir hayli fazla olsa da, kanun çıkmış dürüst vatandaşlar hemen, belki iptal edilir diyerek Anayasa Mahkemesi kararını bekleyenlerde beklentilerini bulamadığı için önümüzdeki günlerde bu vergiyi ödeyecek.
Hak mıdır haksızlık mıdır tartışmasını bir kenara bırakalım ve hazineye gelir kaydetme çabasında olan hükümete bir öneride bulunalım.
Silahı olan herkesten vergi alınsın
Bireysel silahlanmanın hızla arttığı, sokakların Teksas'a döndüğü, cinayet ve insan yaralamanın eksik olmadığı zamanımızda verilere göre 1 milyondan fazla kişide ruhsatlı silah, bunun 9 katı da ruhsatsız silah olduğu istatistiki verilerle açıklanıyor.
Eski Başbakanlardan Turgut Özal döneminden bu yana başlayan silah serbestliği sayesinde silaha sahip  olma hevesiyle devlete bir kez ruhsat verilirken harç ödeyenlerden devlet kazansa da ve bireysel silahlanmaya dur demeyen devletimizin bunu kendine avantaj olarak düşünmesi açıkça ortada iken neden her yıl vergi alınmasın..
Bir taşıt sahibi genellikle zorunluluktan borç harç aldığı aracına ikinci bir vergi vermesine haklı tepki gösterse de sadece keyiften silah sahibi olanların her yıl vergi verme zorunluluğuna aldırış edeceğini tahmin etmiyoruz.
Zorunlu olarak silah taşıyan asker, emniyet ve özel güvenlik personeli haricinde, kimde silah varsa çıkartılacak kanunla her yıl silah vergisi ödemekle yükümlü olsun. 
Hatta kaçak yani ruhsatsız silah sahiplerinden de yakalandıkları durumda hem ruhsat bedelinin 10 katı ve hem de ne zaman silah edindiyse edinsin dikkate alınmaksızın geriye doğru 10 yıllık vergi cezası ödemesi zorunlu tutulsun. 
İşte hazineye gelir getirecek ve dikkate alınması gereken öneri..
İnanıyoruz ki bireysel silahlanma sayısın 10 milyon olduğu düşünüldüğünde hazine büyük bir kazanç sahibi olacak böylece, zorunlu olarak araç ya da ev sahibi olanlardan alacağı vergilerden daha fazla gelir elde etmiş olacak, Devlet buradan sağladığı gelirle de garibanın canını da yakmaya bilecektir. 
Araç ve mesken zorunlu bir ihtiyaç iken silah sahibi olmanın keyif ve gösteriş merakından olduğu da göz önüne alınmalıdır.
Şimdi bu önerimize TBMM'nin, göz ardı etmeyeceğini ümit ederek, bireysel silah sahiplerinin pamuk ellerini ceplerine sokturarak vergi vermesini sağlaması için yasa hazırlığı yapıp, yürürlüğe koymasına hayır demeyeceğini ümit ediyoruz.

Erol Kara - @erolkaranet
#Yargı, #Magazin, #Hastalık, #Gezi, #Dini, #Kamuda

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.