
PEYGAMBERİMİZ (sallallahu aleyhi ve sellem)'in Müslümanalar İÇİN BAĞIŞLANMA DİLEMESİ VE DUA ETMESİ
Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'in müminlere olan sevgisinin ve düşkünlüğünün bir sonucu olarak, onların hataları için Allah'tan bağışlanma dilemiştir.
Allah'ın Peygamberimize bu konudaki emirleri ise şu şekildedir:
"Ey Peygamber, mümin kadınlar, Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleri ve ayakları arasında bir iftira düzüp-uydurmamak (gayri meşru olan bir çocuğu kocalarına dayandırmamak), ma'ruf (iyi, güzel ve yararlı bir iş) konusunda isyan etmemek üzere, sana biat etmek amacıyla geldikleri zaman, onların biatlarını kabul et ve onlar için Allah'tan mağfiret iste. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir." Mümtehine Suresi, 12
"Şu halde bil; gerçekten, Allah'tan başka ilah yoktur. Hem kendi günahın, hem mü'min erkekler ve mü'min kadınlar için mağfiret dile. Allah, sizin dönüp-dolaşacağınız yeri bilir, konaklama yerinizi de." (Muhammed Suresi, 19)

Allah Tevbe Suresi'nde ise, Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e müminler için dua etmesini şöyle bildirmektedir:
"… Onlara dua et. Doğrusu, senin duan, onlar için 'bir sükûnet ve huzurdur.' Allah işitendir, bilendir." (Tevbe Suresi, 103)
Ayette bildirildiği gibi Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'in duası müminler için bir sukunete ve huzura vesile olmaktadır.
Şunu hiç unutmamak gerekir ki, kalbe huzur ve sukunet veren sadece Allah'tır.
Allah c.c, müminlerin velisi, koruyucusu olarak vekil kıldığı peygamberinin duasını müminlerin rahatlığı, huzuru için vesile etmektedir.
Rabbimizin şefkati, merhameti, müminleri esirgeyen ve koruyan olması Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'in ahlakında en fazlasıyla tecelli etmektedir.
Peygamber Efendimiz bir sözlerinde müminlere dua hakkında önemli bir konuyu şöyle hatırlatmışlardır:
"İcabetten emin olarak Allah'a dua edin."[Tirmizî, Daavât 66. (3474.)]
Derleme @erolkaranet