@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Banner


Reklam

erolkaranet

Bozdağ ; Dört Vatanımızı da Korumak Zorundayız




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Vatan sadece 'Mavi Vatan' veyahut da 'Kara Vatan değil. 'Mavi Vatan' hem 'Kara Vatan' hem 'Hava Vatan' ama bir de artık 'Siber Vatan' var. Bu vatanları korumak vatandaş dahil herkesin görevidir. Vatandaş da üzerine düşeni yapacaktır. Kimlik bilgilerini herkese vermeyecek. İsteyene hesap soracak" dedi.
Bakan Bozdağ, " Onun için de bu güvenlik konusunda devlet elbette gereğini yapacaktır. Yapmaya da devam ediyor. Ama vatandaşlarımızın da kendi kişisel verilerinin güvenliği için de dikkatli olmaları lazım." ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir’de Kişisel Verileri Koruma Günü Programında konuştu.
Bakan Bozdağ, şunları söyledi:
Kişisel verilerin teknolojinin bu kadar güçlendiği, hızlandığı bir dönemde sadece Türkiye ile sınırlı değil. Bir dünyayla sınırlı değil. Bütün evrende korunmaya ihtiyacı var. Artık 'Siber vatan' diyoruz. Vatan sadece 'Mavi Vatan' veyahut da kara vatan değil. Mavi Vatan hem kara vatan hem hava vatan ama bir de artık 'siber vatan' var. Bizim verilerimizin güvenliğini yabancı ülkelere havale etmemiz söz konusu olamaz. Yerli ve milli üretimlerle verilerimizi daha güvenli hale getirecek adımları atıyoruz. Devletimizin her yeriyle ilgili siberle alakalı ciddi birimler kuruldu, ciddi adımlar atıldı. Önümüzdeki dönemde bunları daha da geliştireceğiz. Bir ülkenin siber güvenliğini yabancı ülkelere emanet etmesi o ülkenin sınır güvenliğini kendi askerine değil yabancı askerlere emanet etmesi kadar tehlikelidir. O ülke için büyük bir tehdittir kabul edilemez bir durumdur. Onun için de bu güvenlik konusunda devlet elbette gereğini yapacaktır. Yapmaya da devam ediyor. Ama vatandaşlarımızın da kendi kişisel verilerinin güvenliği için de dikkatli olmaları lazım.

KİŞİSEL VERİLERİMİZİ BÖYLE ULU ORTA HER YERE DAĞITMAKTAN VAZGEÇELİM
Bir kişinin kişisel verisini iki şekilde alabilir kurumlar ya da özel yerler. Ya kanunda açıkça yazılı olacak ya da kişi açık rıza ile izin verecek. Sizin rızanız yoksa hiç kimse sizin TC kimlik numaranızı da telefonunuzu da sizden alamaz. Ya da kanun açıkça yazmamışsa o zaman da kanun açık yazmış diyelim eğitim kurumlarında vereceksiniz. Askere gidiyorsunuz, vereceksiniz. Mahkemede var, kanun yazıyor. Buralarda sağlık tesisine gidiyorsunuz, yazıyor buralarda. İşin işlemesi, yürümesi için vermek zorundasınız. Ama diyelim bir AVM'ye gittiniz, TC kimlik numaranızı vermek zorunda değilsiniz. Kanun ver demiyor. Sizin rızanıza bağlı. Telefonunuzu verin. Vatandaş telefon da veriyor. Kimlik numarasını da veriyor. Verdiğiniz telefonunuzu kimlik numara kime gitti o? Veri koruma sorumlusu hepsinin olması lazım. Gösteriyorlar göstermelik. Ama ne kadar koruyorlar? Nereye aktarıyorlar? Bilen yok. Onun için de bu konuda verileri kimlerle paylaşıp kimlerle paylaşmayacağımızı da bizim çok ama çok iyi bilmemiz lazım. Her yere telefon numaramızı veriyoruz. Her yere TC kimlik numaramızı veriyoruz. Ondan sonra da başımıza gelmedik, kalmıyor. Vermek zorunda değiliz. Ben buradan da bütün vatandaş çağrıda bulunuyorum. Alışveriş yaparken Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaramızı vermek zorunda değiliz. Telefon numaramızı vermek zorunda değiliz. İsteyebilir işletme sahibi. Ama siz vermek istemediğinizde sizden zorla bunu alamaz. Onun için de kişisel verilerimizin böyle ulu orta her yere dağıtmaktan vazgeçelim.

Konuşmanın tam metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Kaynak : Adalet Bakanlığı - 30.01.2023 - @erolkaranet

Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.

Reklam

Reklam

İlginç Bilgiler

Reklam