Yüksek yargı organlarından olan Anaysa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay'ın benzer davalara emsal olacak kararlarının kurumların web sitesinde güncel olarak yer almamasının anlaşılır gibi olmadığını dile getiren savunmanın en önemli ayağı olan avukatlar, kim oldukları bilinmeyen özel firmalara bedel ödemek zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.
"Adliye mahkemelerince verilen kararlarda son inceleme organı olan, kararların hukuka aykırı olup olmadığını denetleyen, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'ın hukukun işleyişi açısından büyük önem taşıdığı hiç şüphesiz tartışmasızdır. Bu yüzden bir kaç yıl önce alınan karar gereği kararların kurumların web sitelerinde halka açık olarak yayınlanması gerekirken hiç bir neden yokken yer almaması şaşırtıcı. Buna rağmen kim oldukları, nasıl bir yetki ile kararlara ulaşılmasını sağlayıp yayınladıkları da soru işareti. Bazı siteler yıllık abone bedeli olarak 5 bin liraya kadar ücret istiyor. Oysa vatandaşın bu kararlara ücretsiz ulaşması bir haktır. İlgili kurumlar bu yayınların güncel olarak kendi sitelerinde yayınlamaları elzemdir" şeklinde taleplerini açıklayan avukatlar sorunun çözülmesini, bir takım kişilere fırsat verilmemesini istemektedirler.
Sosyal Medya'dan "mahkeme kararları" adıyla paylaşım yapan bir kullanıcı da konunun incelenmesi için CİMER'e dilekçe ile başvurduğunu ifade ederek tüm avukatlardan, konuya ilgi duyan vatandaşlardan destek beklediğini açıkladı.
Öte yandan yargının en önemli ayağı olan yüksek mahkemelerin kararları güncel olarak yayınlamasıyla haksız kazanç elde edenlerin de önünün kesileceğini ifade ettiler.
İşte o paylaşım ( tıklayınız)
Bu paylaşımın yanı sıra kararların güncel olarak yayınlanmaması, erişimin zorlanması, ücret karşılığında bazı siteleden alınmasınına yol açılmasını hak ihlali olarak nitelendiren Avukat Hakları Ankara grubunun yayınlamış olduğu "Mahkeme Kararlarına Ulaşmak İçin Neden Para Ödüyoruz? yazısına ulaşmak için buraya tıklayınız