@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Reklam


2022 Ramazan, Yahudi İşgalinin Sonu mu ?



Siyonist hedeflerinden vazgeçmeyen İsrail, Mescid-i Aksa'yı yıkmak için tüm gücüyle saldırıyor..

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yıkma çabasının asıl hedefi ise, İsrail'i yaşatmak. Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat'a göre, Arz-ı Mev'ud (İsrailoğullarına vaadedilen topraklar) için yapılması gereken, Mescid-i Aksa'yı yıkıp Süleyman Mabedi'ni inşa etmek..

Tevrat'a göre İsrail, kurulduktan 74 yıl sonra eğer Mescid-i Aksa'yı yıkamazsa, yıkılacak. Bu ise, 1948 yılında kurulan İsrail için 2022 yılına tekabül ediyor. Eğer, bu tarihe kadar Süleyman Mabedi'ni inşa edilmezse, İsrail devleti son bulacak..

16 istihbarat örgütünden oluşan ABD İstihbarat Topluluğu tarafından 2012 yılının başında “İsrail Sonrası Ortadoğu'ya Hazırlık” başlıklı bir rapor hazırlanmış ve rapora göre, Çin'in yükselişi koşullarında, “ABD'nin artık İsrail'i desteklemeyi sürdürecek askeri ve ekonomik kaynakları olamayacağı” sonucuna vardığını aktarıyordu.Aynı yıllarda, The New York Post tarafından “harfi harfine” alıntılanan Kissinger'in “10 yıl içinde artık İsrail olmayacak” sözü hafızlarda yerini almıştı.

Bu arada, 1948 yılında kurulan İsrail'in ömrünün İbrani takvimiyle 76, miladi takvimle ise 74 yıl olduğu belirtilir Bu keşif Tevrat’a da dayandırılıyor veya isnat ediliyordu..Bilindiği gibi, İbrani takvimini yol alırsak İsrail’in kuruluşu 14 Mayıs 1948,5 Recep 1367’ye denk düşer.

Bu tarihin üzerine 76 yıl koyduğumuz zaman, yani 5 Recep 1443 tarihine geliriz. Bu da Miladi takvim olarak 6 Şubat 2022 tarihine denk düşer. Yok oluşun/bitişin tarihi!

İşte bunca öngörü, bugünlerde jewishpress.com adlı yahudi haber sitesinde "İslami 'Kehanetlere' Dayalı, Filistinli Müslümanlar İsrail'in Ramazan 2022'de Sonunu Bekliyor" başlığı altında yazar Aryeh Savir imzasıyla tekrar gündeme geldi.

Savir yazısında, Birçok Müslüman, 2022'de Yahudilerin Nisan ayının 15. gününe denk gelen  Fısıh  - Hanursuz bayramına denk gelen Ramazan ayı boyunca İsrail'in varlığının sona ereceğine inanıyor. dedi. 

Yazara göre, Kuran yorumcuları ve Hamas'ın kurucusu Ahmed Yasin'e atfedilen bir “kehanet” olarak lanse ettiği olaya göre, İsrail Devleti'nin yaklaşık bir ayı olduğuna inandıklarını ifade etmektedir. Oysa, kehanetin temeli Tevrat'ın ta kendisidir.

Tevrattaki durumu bir kenara bırakarak, salt Müslümanları komik duruma düşürmek amacıyla kaleme aldığı yazıda Yahudi yazar şunları aktardı.

"Hamas'a bağlı Filistinli bir akademisyen olan Şeyh Bessam Cerrar, 1997'de “İsrail'in 2022'de Kaybolması – Kuran Kehaneti veya Sayısal Tesadüf” adlı bir kitap yazdı. 

Cerrar kitabında, İsrail'in 2022'de yok olacağına dair bir öngörüde bulunuyor ve bu öngörüyü, zamanın sonunu ve Yahudilerin bu dönemdeki kaderini anlatan ünlü bir Kuran ayetine dayandırıyor. O, 2022'de nübüvvetin gerçekleşeceğine dair, Hisâbü'l-Cummel (“hesâb-ı cümel”) olarak bilinen eski bir matematiksel hesap sistemine dayanan âyeti "sayısal tefsir" verir.

Cerrar, İslam'da önemli bir sayı olan 19 sayısının ve Kuran'daki ayet ve kelimelerdeki mükerrerlerinin incelenmesine dayanarak vardığı sonuçları varıyor, ayrıca bu sonuçları yaşlı bir Yahudi kadına atfedilen bir “efsane veya kehanet” ile ilişkilendiriyor. Buna göre İsrail Devleti 76 yıl (19×4) var olacaktır.

19 sayısı, tüm kutsal yazılarda İlk Emri ilan eder: sadece bir Tanrı vardır. İslam'da 19 sayısı aynı zamanda cehennemi koruyan meleklerin sayısıdır.

Şeyh Ahmed Yasin de İsrail'in sonunun yakın olduğuna inanıyordu. Ona göre 21. yüzyılın ilk 25'inde güç  dengesi Filistin halkının, Arap ve İslam milletinin lehine değişecek ve bu da “İbrani devletinin” zafere ulaşmasına ve nihai olarak ortadan kalkmasına yol açacaktır. ”

Yasin, öngörüsünün bir tür kehanet olduğunu söylemeyi reddederek, "tahmininin, geleceğin özelliklerini belirlemeyi mümkün kılan tarihin ve bugünün incelenmesine dayandığını" açıkladı.

Ona göre geçmiş, Kuran'da anlatıldığı gibi, Allah'ın İsrailoğullarına kırk yıl çölde dolaşmasını emrettiğini, böylece korkak neslin öleceğini ve yerine savaşçı bir neslin geleceğini öğretir. Bu, bir insanın hayatındaki 40 yıllık bir sürenin, psikolojik değişim için gereken zaman olduğu anlamına gelir.

Yassin, sözlerini tarihsel örneklerle pekiştirdi ve Haçlıların Müslüman lider Salah ad-Din veya Selahaddin tarafından yenilene kadar 80 yıl (40×2) İsrail Topraklarını ele geçirmelerine izin veren Haçlı savaşlarından bahsetti. Daha yakın tarihli bir örnekte Yasin, Filistin halkının 1948'de yenildiğini ve anavatanlarından kovulduğunu, ancak 40 yıl sonra intifadanın patlak verdiğini ve İsrail'i ve dünyayı Filistin halkının varlığını tanımaya zorladığını belirtti. Ona göre önümüzdeki 40 yıl İsrail'in sonunu getirecek.

2014'te Hamas İçişleri Bakanı Fathi Hamad, Filistinlilerin 2022'de "sekiz yıl içinde" tüm Filistin'i özgürleştireceklerini söyledi. 2015'te Lübnan televizyonuna verdiği bir röportajda, Sayda'daki Kudüs Camii İmamı Mahir Hamoud, "Kur'an'a dayalı hesaplara göre İsrail'in sonu 2022'de olacak" dedi.

Google'da زويل أسريل آم 2022 (zuil 'asril am 2022), "İsrail'in 2022'de ölümü" ifadesinin Google araması, 421.000'den fazla sonuç ve ciddi sitelerde konuyla ilgili geniş bir tartışma getiriyor.

İstanbul'da yaşayan Filistinli bir yazar ve akademisyen olan Dr. Mohammad Makram Balavi, Şubat ayında şunları yazdı: “Birçok Filistinli için 2022, İsrail işgalinin 'çöküşünün' başlangıcını işaret ettiği için çok özel bir yıl.”

"Bu kehanetlerin onlara inananların tutum ve davranışlarını nasıl etkileyeceği doğru soru olabilir. Yine de travma geçirmiş Arap Dünyasında bunların gerçekleşmesini bekleyecek pek çok kişi bulacağız” diye yazdı."

@erolkaranet - 29.03.2022

Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.