@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Banner


erolkaranet

Demek ki Oluyormuş.. Ancak Yine Olmadı



Yaklaşık 5 yıl önce "Sultangazililer Ölüme Yürüyor" diye yaptığımız haberde, Mecidiyeköy-Mahmutbey arası metro inşaatının yapılması nedeniyle Karadeniz Mahallesi istasyonunun yapılacağı alanda yayalara geçiş imkanı verilmediği için vatandaşların adeta ölüme yürüdüğümü belirtmiştik. Söz konusu haber, yolun yaya geçişini zorlaştırdığını, yayaların akıcı trafikte araçlardan gelecek tehlikeye rağmen yürümek zorunda kaldığını yansıtıyordu. 



Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı üzerinde bulunan Karadeniz İstasyonu hizmete girdi. Ayrıca hemen yanıbaşında bulunan Venezia Alışveriş merkezi ile birlikte insan trafiği artınca ilgililer nihayet bir karar verdi ve yaya yolunu genişletti.
Sultangazi Cumhuriyet mahallesi yönünden Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi metro yönüne ya da aksi yönde gitmek zorunda kalan vatandaşlar tek geçiş yolunun tel örgü ve barikatlarla kapatılması yüzünden kendilerini yola atmak zorunda kalıyorlardı.
Yolun bir kısmında çelik refüjün yanında ki yaklaşık 40 cm lik yaya yolunu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar karşı istikametten birileri geldiğinde kaçacak yerleri olmadığı için yola atlamak zorunda kalıyorlardı..

Yayalar zorlanarak geçiyordu

Giderek artan yaya trafiğinde yetkililer kendilerince geçici bir çözüm bularak yolun üzerindeki refüjü kaldırdılar ve yolu bir araba geçecek genişlikte bir alan açarak beton ve plastik dubalarla ikiye böldüler. Böylece yoğun olan yaya trafiği de rahatlamış oldu. 


GETİRİLEN ÇÖZÜM AFRİKA ÜLKELERİNDE BİLE OLMAZ

Yaya yolunun genişletilmesiyle birlikte rahat bir nefes alan vatandaşlar yine de yapılan çözümün yanlışlığına vurgu yaparak " Bu tür çözümler üçüncü dünya ülkelerinde bile olmaz. Ne oldu şimdi, araçların yolunu daralttılar. Zaten günün her saatinde sıkışık olan Eski Edirne Asfaltı'nda araç geçini tek yola düşürerek yolun daha fazla tıkanmasına neden oldular. Böyle bir çözüm kolaya kaçmaktır. Yıllardır çekilen çileyi görmediler mi. Bugüne kadar bu yolun hemen yanına yapılabilecek bir ikinci köprü ile yayalar pek ala karşıdan karşıya geçebilirdi. Ne araçların geçtiği yol gasp edilir ne de yıllar yılı korku ile buradan geçerdik. Ne yazık ki, ilçe belediyelerle Büyükşehir belediyesinin ve hatta Karayollarının muhalefeti mi demeli, düşüncesizlik mi demeli, adamsendecilik mi demeli burada sık sık kazaların olmasına neden oldular. İnsanlar daracık yerden geçmek zorunda kaldı. Şimdi de beton duba ile işgüzarlık yaptılar. Tek çözüm bu yolun yanına yapılacak 3-4 metre genişlikte bir yaya köprüsüdür. Buna imkan vardır. yer uygundur" dediler.

Haber. @erolkaranet - 14.06.2021

Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.