@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Reklam


Ramazan Ayının Son Günü Arefe Değildir. O Gün Ne Yapılır




Ramazan ayı bitiyor. Geldi ve gidiyor. Bir iki gün sonrası Ramazan Bayramı. Ramazan bayramının bir gün öncesi Arefe değildir. 
Bilindiği gibi, genellikle ülkemiz insanları arasında kıymetli geceye kendinden sonra gelen günün ismi verilir. Fakat Arefe ve Kurban bayramının üç gecesi böyle değildir. Bu dört gece bugünleri takip eden gecelerdir. Arefe yalnız Zilhiccenin 9. günüdür. Başka güne "Arefe" denmez.
Mübarek şehr-i Ramazan'ın son gününe halk arasında aynı zamanda Ramazan bayramına atfen bayram arefesi veya Ramazan bayramı arefesi de denilmektedir.
Bu söz bütünüyle yanlıştır, hatalıdır.
Arefe günü ile ilgili pek çok hadisi şerifi incelediğinizde Kurban Bayramı öncesi ve hacıların Arafat'ta bulunduğu gün kastedilir.
Bu konuda kesin bir dille arefe gününün Ramazan arefesi olmadığı "arefe günü oruç tutan" diye başlayan hadisi şeriflerin varlığıdır.
Bu da demek oluyor ki gerçek arefe günü sadece zilhiccenin 9. günü yani kurban bayramının arefesi bir de arefeden önceki güne verilen isim var ki o da "terviye günü" yani dinimizde kurban bayramının 2 gün öncesi "terviye" ve birgün öncesi "Arefe" Günleri fazileti çok çok üstün geceler.
Ramazanın son günü ile ilgili bilgi bulmak, o günün fazileti ile ilgili bilgiler edinmek zordur. Zira Ramazan bayramı öncesi gün ile ilgili Resullullah aleyhisselam'dan da herhangi bir kutsi söz işitilmemiştir.
İtikaf günleri olarak bilinen Ramazan ayının son 10 günü ve içinde kadir gecesini barındırmasıyla bu günler zaten faziletlidir.

BAYRAM ÖNCESİ NE YAPILIR

Ramazanın son günü kabir ziyaretleri edilir, kabir ziyaret edilemese de ölmüşlerin ruhlarına Yasin i şerifler ihlaslar, fatihalar okunup hediye edilir. Bol bol salavatı şerife tövbe istiğfar edilir. Vücut temizliğini de unutmamak lazımdır.
Ramazanın son günü olan bayramın bir önceki günü bu mübarek ayın gidişine hüzün duyulmalı, bir yandan da bu ayı oruçla,daha fazla ibadetle bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşamalıdır.
Fitre, fidye, sadaka ve zekatları bir an önce sahiplerine ulaştırmak gerekir. Buna gayret etmelidir.
Öncelikle ne olursa olsun misafire ikram etmek için çarşıdan pazardan ikramlık şeker ve çikolatal
ar alınır. Evde mutlaka misafire ikram etmek için tatlı hazırlanır. Tatlı yapılamıyorsa hazır tatlı alınır.

@erolkaranet
Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.