@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Banner


erolkaranet

Nisan Yağmurlarındaki Şifa ve Bereket




Nisan'da "bereket" yağıyor...
İç Anadolu Bölgesi'nde yağmurun en bol olduğu ve hububatın suya ihtiyaç duyduğu dönemde yağan nisan yağmurları,bölge insanı için bolluk ve bereket anlamına geliyor.
Selçukluya başkentlik yaptığı dönemde Konya'da nisan yağmurlarının kaplarda toplanarak hastalara şifa olarak dağıtıldığı,yapılan yemeklerin içine katıldığı biliniyor.
O dönemde Konya'da bulunan Mevlana Dergahı'nda Mevleviler,"nisan taşı"adı verilen kaplara topladıkları nisan yağmurlarını,dergahı ziyarete gelen misafirlere ikram ediyorlar,bu suyun bazı dertlere şifa olacağına inanıyorlardı.
Mevlana Dergahı'na armağan edilen,bronz üzerine altın gümüş kakmalı nisan tası,halen Mevlana Müzesi'nde sergileniyor.
Bugünlerde yağması beklenen bereketli Nisan yağmurları, vücuda zindelik ve enerji kazandırıyor. Çünkü içinde “kullanılabilir demir” var.
Kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarını en doğal yoldan geri kazanabilirsiniz: Yağmur gördüğünüzde dışarı çıkıp bol bol ıslanın!..
Bu hafta yağmurlar başlarken etrafınıza dikkatle, fark etmek için bakın.
Yaprakların boyutlarını, renklerini, tomurcukları hafızanıza kaydedin... Üşüyorsanız yağmur suyunu toplayın ve evde ısıtarak duş alın...
Evcil hayvanınız varsa bu sudan içirin, mümkünse yağmurda dolaştırın. Evde yaşlılar varsa onların da ellerine, yüzüne, saçlarına yağmur suyu sürün. Hatta mümkünse hafta başında, kanınızdaki demiri ölçtürün; ıslana ıslana dolaştıktan sonra kanınızdaki demiri tekrar ölçtürün... Böyle tavsiye ediyor uzmanlar.
Nisan yağmurlarında kullanılabilir sevgi var, hissedilebilir şefkat var ve hoşgörü var... Üstelik yağmurlar mayısta da yağacak, martta da yağıyordu... Nisanda da sevgi yağmurları yağıyor yine, her yerde.
”Nisan Yağmuru” suyunun toplanacağı günler, Rumi Nisan ayının 7′sinden sonra, ay sonuna kadardır. Yani, Nisan ayinin 14 de başlar, Mayıs ayının 14 de biter.
Bu zaman içinde yağan yağmurlara “Nîsân yağmuru” denir ve bir çok hastalığa deva olup bir çok faydası vardır.
  • Yılanların zehiri, Balıkların incisi, Hatta bal arısının balı gibi pek çok harikulade nimet hep bu yağmurun suyundan oluşur.
  • Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere devâ, hastalılara şifâdır.
  • Sular içerisinde en saf su Nisan yağmurunun suyudur.
  • Nisan yağmuru ile mayalanan yoğurt tutar. (Tecrübe ile de sabittir)
  • Nisan yağmurunda ıslanan yeni elbise çürümez. Saç dökülmez. Hele okunan! Nisan yağmuru suyu, Allâh’ın izniyle sar’a hastalığına şifâ, Ruh hastalıklarına deva, Ağrıları gidericidir. 
Nisan Yağmurunun faydalı ve şifalı olduğuna dair hadisi şerifler vardır.

Nisan Yağmurlarının Hadislerle Bildirilen Olağanüstü Şifa ve Bereketi

Peygamber Efendimizden (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) rivayet olundu ki;
"Cebrail (Aleyhisselâm) bana öyle bir ilaç öğretti ki, o ilaç sayesinde insanların doktorların ilacına hiç ihtiyaç kalmaz.
Eshâbı Kirâm o ilaçtan bize de haber ver Ya Rasûlullah dediler: Efendimiz (Aleyhissalâtü vesselâm) "Nisan yağmurunu toplayınız .
Ona;
70 Ayetel Kürsi,
70 Fâtiha-i Şerife,
70 defa İhlâs-ı Şerif,
70 defa Felâk,
70 defa Nâs Sûresini
70 defa tesbih duâsını

"Subhanallahi vel hamdu lillâhi ve lâ ilâhe illellâhu vallâhu ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil-azîm." 

Sonra yedi gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz. 
Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenabı Hakka yemin ederim ki,Cebrail bana dedi ki;
Bu sudan içen kimsenin cesedinden , damarından, sinirinden, etlerinden o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenab-ı Hak giderir, O kimseye sıhhat ve afiyet verir.

Yine Başka bir Hadisi şerifte:
"Beni hak Peygamber olarak gönderen Allaha Yemin ederim ki, 
Çocuğu olmayan bir erkek, bu sudan hanımına içirse, Allahü Teâla’nın izni ile Hanımı hamile kalır. 
Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan hanımına içirirse, bu su ona sıhhat için yeterli olur.
İçen kimsenin balgamını keser. 
Rüzgar ona zarar vermez. 
Çirkin haller kendisine isabet etmez. 
Bel ağrısından, karın ağrısından,şikayeti kalmaz.
Alaca hastalığından korkmaz.göğüs ağrısı çekmez.kalbine gelen vesvese (evham) gönlünden çıkar gider. 
Kendini çok beğenmek, haset, kibir, düşmanlık, gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici)olanlar için Allahü Teâla’nın izni ile fayda vericidir."(tefsir-i Kebir.Kuran tefsiri)
Ayrıca, Kur'an-ı Kerim ve Ezan-ı Muhammedi okunurken, düşman korkusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken ve zulme uğrayınca yapılan duâlar kabul olunur (Teberânî)
Hz.Enes (Radıyallâhu Anh) anlatıyor :Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) ile birlikteyken , yağmur yağmıştı, hemen başını açtı ve "Yağmur Rabbimin yeni yarattığı ve indirdiği Rahmettir" dedi.
Diğer bir rivayette ise, Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem)'in elbisesini açtığı bildirilmiştir. (Müslim 2/615,Ebu Davud 5/3309)
Ebu Hureyre (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) ve sahabeleri senenin ilk yağmuru yağdığında, gökteki ilk damlalara, (değmesi için) başlarını açarlardı ve Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) Şöyle derdi: "Yağmur, rabbimizin en son, ve yeni yarattığı bir mahluktur ve bereketi en çok olandır." (Ebu şeyh ,Ahlakun-Nebiyyi 823

******

"Nisan Yağmuru" Suyuna;

- 70 Salevat-ı Şerife
- 70 Fatiha Suresi
- 70 Ayetül Kürs-i
- 70 Legad caeküm ( Tevbe suresinin son iki ayeti )

Le kad câ eküm rasülün min enfisüküm azizün aleyhimâ anittüm harisun aleyküm bil mü mineme raufür rahim. Fe in tevellev fe gul hasbiyellahü lâ ilâ he ila hü aleyhi tevekkeltü vehü ve rabbül arşıl azim.

- 1 Yasini Şerif
- 70 Kafirun Suresi
- 70 Ihlas Suresi
- 70 Felak Suresi
- 70 Nas Suresi
- 70 defa tesbih duası

- 70 Salevat-ı Şerife

Sübhanallahi Velhamdülillahi velaa ilahe illallahu vallahu ekber velaa havle vela kuvvete illa billahil aliyyilaziim

NOT 1 : Okunup her 70 den sonra ve Yasin-i Şerif' teki her MÜBİN den sonra suya HU denecek

NOT 2 : 7 sabah abdestli aç karnına içilecek.

NOT 3 : Bunu içen kişinin cesedinden Allahü Teala her türlü derdi kaldırır. Ona tüm hastalıkdan ve açlıkdan afiyet verir. Gözlere şifa verilir. Ateşi giderir, balgamı keser, göğüs ağrısını giderir, Menfaati sayılamıyacak kadar çoktur.

******

Tefsir-i Kebir (Kur’an-ı Kerim Tefsiri)'den

Kur’an-ı Kerim ve Ezan-ı Muhammed-i okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur. [Taberani]

Enes (r.a.) anlatıyor: Resulullah (sav) le birlikteyken, yağmur yağmıştı, hemen başını açtı ve yağmur Rabbinin yeni yarattığı (indirdiği bir rahmettir) dedi Diğer bir rivayette ise Resulullah (sav), elbisesinini açtığı bildirilmiştir.

Muslim(2/615), Ebu Davud(5/330)

Ebu Hureyre (r.a.) anlatıyor: Resullah'a (sav) ve sahabeleri senenin ilk yağmuru yağdığında, gökteki ilk damlalara, (değmesi için) başlarını açarlardı ve Resullah (a.s.m) şöyle derdi: "Yağmur, Rabbimizin en son/yeni yarattığı bir makluktur ve bereketi en çok olandır."

Senedi sahihtir Ebu Şeyh, Ahlaku'ın Nebiyy (s.a.v) de (823)

Nisan yağmurunun içinde kullanılabilir demir olduğu için çok faydalıdır

Kışın kaybedilen demiri kazanmak için iyi bir fırsattır. Hatta uzmanlar bunun ispatı olarak “yağmurda ıslanmadan önce demirinizi ölçtürün, ıslandıktan sonra tekrar ölçtürün, demir oranınızın yükseldiğini göreceksiniz” demektedirler.

Nisan yağmuruyla yoğurt mayalanır. 
Evet, yanlış duymadınız. Bu bilimsel bir gerçek; uzmanlar normal şartlarda suyla mayalanmanın olamayacağını, mayalama için laktik asidin gerekli olduğunu belirtiyorlar. Bu asit özellikle yaş bitkilerin üzerinde oldukça yoğun ve ilkbaharda havaya karışma oranı çok yüksektir. Dolayısıyla da yağmur vasıtasıyla yeryüzüne inerek açık ve özellikle de havası kirli olamayan yerlerde mayalanmayı sağlayabilmektedir. İşte uzmanların yakın yüzyıllarda ulaşabildiği bu bilimsel gerçekleri bizim peygamberimiz 1400 küsür yıl önce bildirmiştir. Bu da İslamiyet’in azametini göstermektedir. Delil, ispat aramadan sırf resulümüz dediği için bunları uygulayanların ne mutlu hâline… 

Evet, Nisan yağmurları böyle kıymetli...

Nisan yağmurlarında kullanılabilir sevgi var, hissedilebilir şefkat var ve hoşgörü var…

NOT 1 : Nisan yağmurunu alma şekli: Kap yüksek bir yere konmalı, yağmur direk kaba dökülmeli, oluktan olmaz.

HAVA KİRLİLİĞİ OLAN YERLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

NOT 2 : "Nisan yağmurları sırasında, havadaki bu zerrecikler yağışla yeryüzüne düşer. Ancak hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerde, havada asılı bulunan çeşitli karbon ve kükürt partikülleri ile çok sayıda zararlı kimyasal madde parçacıkları da yağmur sularına karışacağından, havası kirli yerlerde yağmur suları faydadan çok zarar veren bir durumun ortaya çıkmasına neden olabilir. Havanın temiz olduğu ve kirletici unsurların bulunmadığı yerlerde, nisan yağmurlarının temiz kaplarda toplanarak kullanılması, sağlık açısından son derece faydalıdır."

Unutmayalım Nisan ayının on dördünde başlar, Mayıs ayının on dördünde biter.

Derleme @erolkaranet - 17.04.2021
Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.