@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

erolkarasiteleri

                                                                                                   "

Banner

Besmeledeki SİN harfi neden uzundur.



Selamünaleyküm    Ben Recep  Öncelikle saygılarımı sunarım bir soru saracağım yanıtlarsanız sevinirim

Besmele'deki sin harfinin neden uzun olduğu bu durumun özelliklerini yanıtlarsanız çok sevinirim  saygılarımla



Sayın Gürçay ... Sorduğunuz soru uzmanı olmadığım bir konuda olmasına rağmen araştırma yaparak aşağıdaki bilgileri derledim. Sorunuzun cevabı olarak yeterli gelmesini dilerim. Neden böyle bir soru sorduğunuzu da merak ettim, doğrusu.

Allahu Teala sizleri ve ümmeti Muhammedi besmelenin hikmetlerine erdirsin, İnşaallah...

Sorunuzun cevabı olarak

Kimileri "sin" harfi ile onun erişilemez yüceliğini (senâ) hatırlarlar. Sin'in uzun olmasındaki bir amacın onun yüceliğine ulaşmanın imkansızlığıdır. O yücelerden yücedir.

“Sin”i selamet-i ilahiyyeye ve selamet-i ilahiyyenin mü’minlere olduğuna… “Sin”in uzun yazılışı, din-i Muhammedî’nin uzun zaman devam edeceğine delalet etmektedir.

“sîn” harfi, Cenâb-ı hakk‘ın “Semî” (hak­kıyla duyan, işiten) isminden gelmektedir. Allahu Teâlâ, Arş’tan toprağın altına ka­dar, bütün mahlûkatın duasını duyar.

Rivayet edildiğine göre, Zeyd b. Harise (r.a.), bir münafık ile beraber Mekke1 den Taife doğru yola çıktı. Bir harabeye vardıkları zaman, münafık şuraya girip istirahat edelim, dedi. Girdiler ve Zeyd {r.a.) uyudu. Münafık, Zeyd’in elini ayağını iyice bağlayarak, onu Öldürmek istedi. Bunun üzerine (uyanan Zeyd), beni niçin öldürmek istiyorsun? dedi, Münafık, çünkü Muhammed seni seviyor. Ben ise, O’na buğz ediyorum, dedi. Zeyd (ra.),”Ya Rahman! Bana yardım et!” diye yakardı. Mü­nafık, “Yazıklar olsun sana, onu öldürme!” diyen bir ses duydu. Dışarı çıktı, sağa sola bakınca hiç kimseyi göremedi. Tekrar geri dönüp, Zeyd’ı öldürmek istedi. Bu sefer, “Onu öldürme!” diyen ve öncekinden daha yakından seslenen birisini işitti. Tekrar dışarıya bakınca, kimseyi göremedi. Üçüncü defa dönüp, Zeyd (r.a.)’ı öldürmek istedi. Onu öldürme! diyen ve çok yakından gelen bir ses işitti. Bunun üzerine dışarı çıkınca, mızraklı bir süvari gördü. Süvari mızrağı ile, bir vuruşta, münafığı öldürdü. Ve, harabeye girerek, Zeyd’in iplerini çözdü. Ona, “beni tanıyor musun, ben Cebrailim, sen Allaha dua ettiğinde, ben yedincı semada bulu­nuyordum.AllahTeala kuluma yetiş dedi. İkinci defa öldürmek istediğinde en yakın semadaydım. Üçüncüsünde münafığa yetiştim.” dedi.

Besmeledeki "sin", ayrıca gaybdan akıp gelenlerin altında, edep şartına riâyetle, muvahhidlerin "sükûn"larına işaret eder.

Muhakkak Doğruyu sadece ALLAHU TEALA bilir...

Erol Kara Cevapladı
#Yargı, #Magazin, #Hastalık, #Gezi, #Dini, #Kamuda

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.