@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

erolkarasiteleri

                                                                                                   "

Banner

Ölüye Silikon Kullanmak





Bazı kentlerde mevtanın cenaze yıkama ve kefenleme (tekfin) işlemleri sırasında avret yerleri, parmak arası, kulak-burun deliği gibi yerlerine pamuk yerleştirmek veya koymak yerine kimyevi bir madde olan “silikon” malzeme kullanıldığı, bazı mevtaların ölüm şekli nedeniyle de silikon kullanıldığı ileri sürülüyordu. 
Bir vatandaşın yaptığı başvuruya resmi cevap veren Diyanet İşleri Başkanlığı silikon kullanmanın kesinlikle uygun olmadığını vurguladı.
Diyanet İşleri Başkanı adına Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş imzalı verilen yanıtta pamuk yerine silikon kullanılıp kullanılmayacağına dair tartışmalara son nokta konuldu. 
“Kanayan yara veya herhangi bir istenmeyen sızıntı olup da kefeni aşırı derecede kirletecek bir durum olması gibi zaruri hallerde cenazeyi yıkayan kişi dilerse pamuk veya kumaş cinsinden bir malzeme ile bu bölgeye tampon uygulayabilir. Ancak hem vefat eden kişinin saygınlığına zarar vermesi hem de ölüye dışarıdan bir müdahale gibi değerlendirilebileceği için kanayan yara veya vücuttaki herhangi bir sızıntının kimyevi bir madde olan silikon kullanılarak kapatılması uygun değildir.” denildi."

dinihaber.gen.tr
#Yargı, #Magazin, #Hastalık, #Gezi, #Dini, #Kamuda

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.