@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Banner


erolkaranet

Ginkgo Biloba Göze iyi gelir mi ?



Japon eriği, Mabed ağacı, Abricot Argente Japonais, Adiantifolia, Arbre aux ekü, Arbre aux Quarante ekü, Arbre du Ciel, Arbre fosil, Bai Guo Ye, Baiguo, Extrait De feuille de Ginkgo, Extrait de Ginkgo, Fosil Ağacı, Ginkgo biloba Ginkgo Ekstresi, Ginkgo Folium Ginkgo Yaprağı Extact, Ginkgo Tohum, Graine de Ginkgo, Herba Ginkgo Biloba, Japon Gümüş Kayısı, Kew Ağaç, maidenhair Ağaç, Noyer du Japon, Pei git Su Ye, Salisburia Adiantifolia, Yen Xing, Yinhsing.


Çok sayıda ismi olan Ginkgo özellikle son zamanlarda popülerliği artan, reytingi sürekli yükselişte olan ağaç formunda bir bitkidir.

Alternatif Çin tıbbında 5000 yıldır kullanılan ginkgo biloba günümüzde ABD ve Avrupa başta olmak üzere en çok tüketilen besin takviyeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Ginkgo biloba’nın antioksidan özelliğinin göz sağlığı üzerinde nasıl bir etki yarattığı konusunda son yıllarda yapılan az sayıdaki araştırmada, göz tansiyonun ilerleyişinin durdurulması ve tedavisi için bu bitkinin kullanılabileceği yönünde umut verici sonuçlar elde edildi. Bu araştırmalar aynı zamanda bitkinin oküler (göze ait) bölgeye olan kan akışını artırdığı için genel olarak göz sağlığını korumaya katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor.

Ayrıca ginkgo biloba ekstresinin diyabet nedeniyle retinası zarar gören hastalarda renk hassasiyetini geliştirdiği yönünde araştırmalar da mevcut.

Ginkgo yaprağı ekstresinin yaşa bağlı görme kaybı makula dejenarasoynu (sarı nokta) olan kişilerde belirtileri azalttığı ve görüşü geliştirdiği yönünde az sayıda bilimsel kanıt bulunuyor


Ginkgo Biloba’nın Olası Faydaları

Aşağıdaki hastalıklar ve durumlar için ginkgo biloba kullanımının etkili olup olmadığı yönünde herhangi bir bilimsel araştırma bulunmamasına veya araştırma sayısının yetersiz olmasına karşın ginkgo biloba bu durumlar için geleneksel olarak kullanılan besin destekleri arasında yer alıyor.

Yaşlanmaya bağlı makula dejenarasoynu (sarı nokta): Ginkgo yaprağı ekstresinin yaşa bağlı görme kaybı olan kişilerde belirtileri azalttığı ve görüşü geliştirdiği yönünde az sayıda bilimsel kanıt bulunuyor.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu: Ginkgo biloba özütü çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu belirtilerini hafifletebiliyor.

Migren: Düzenli ginkgo biloba kullanımının migren ataklarının sayısını azalttığı yönünde araştırma sonuçları bulunuyor.

Lif Dokusu İltihabı (Fibromyalgia): Ginkgo biloba ile birlikte kullanılan coenzyme Q-10 kapsüllerinin lif dokusu iltihabı bulunan hastalarda genel durumun iyileşmesine ve ağrıların hafiflemesine yardımcı olabiliyor.

Kolon Kanseri: Özel bir ginkgo yaprağı ekstresi olan EGb 761 kanser ilaçları ile birlikte kullanıldığında kolon kanserinin tedavisine yardımcı olabiliyor.

Yumurtalık Kanseri: Aradaki bağlantının ne olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte düzenli olarak ginkgo biloba kullanan kadınlarda yumurtalık kanseri daha az görülüyor.

Pankreas Kanseri: Pankreas kanseri olan kişilerde kanser ilaçları ile birlikte kullanılan ginkgo biloba kanserin ilerleyişini yavaşlatabiliyor.

Cinsel İşlev Bozukluğu: L-arginin, multivitaminler ve mineraller ile birlikte kullanılan ginkgo biloba’nın kadınlarda cinsel işlev bozukluğuna iyi geldiği yönünde çalışmalar bulunuyor.

Diğer Durumlar: Adet öncesi sendromu, felç sonrası tedavi, vitiligo, damar bozuklukları, radyasyona maruz kalma, hemoroid, yüksel kolesterol, damar sertleşmesi ve işitme kaybı.


Ginkgo Biloba Yan Etkileri

Ginkgo Bilobanın zararlarından da söz etmek gerekmektedir. Yüksek dozda kullanılan Ginkgo Biloba, bir takım problemlere sebebiyet verebilmektedir. Ginkgo Bilobanın zararları arasında meydana gelebilecek olan mide bulantısı, kanama ya da ishal gibi problemlerle karşı karşıya kalınırsa, Ginkgo Biloba kullanımına son verilmesi önerilmektedir.

Ginkgo Bilobanın zararlarına maruz kalınabilecek durumlardan bir tanesi, kan sulandırıcı ilaçlar ile birlikte kullanımıdır; ve bu durum tavsiye edilmemektedir.

Ginkgo Bilobanın zararları, idrar söktürücü ilaç kullanımı, antidepresanlar; ve romatizmal ilaçların kullanımı ile de gündeme gelebilmektedir.

Procardia isimli tansiyon ilacını kullanan kişiler de, Ginkgo Bilobanın zararlarına maruz kalabilirler.


Ginkgo Bilobanın zararlarına ameliyat öncesi kişilerin maruz kalmamaları için kullanmamaları önerilirken; hamile bayanların da Ginkgo Biloba kullanmamaları gerekmektedir.

• Fazla miktarda alınıyorsa; kanama, ishal, miede bulanması gibi yan etkileri görüle bilir bu durumda derhal kesilmelidir.
• Romatizmal ve idrar söktürücü ilaçların yanında kullanılmamalı.
• Kan sulandırma özelliğinden dolayı hamilelerin ve adet görenlerin kullanmaması gerekir.
Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.

Reklam

Reklam

İlginç Bilgiler

Reklam