@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Reklam


Kurumunuz Gözlük İçin Ne Kadar Ödüyor





Sigorta aracılığı ile gözlük alan hastalar, ödemelerini 3 yılda bir olacak şekilde alırlar.

Diyelim ki, devletin sağlayacağı gözlük ödemesi 2020 yılını kapsamaktadır. Devlet gözlük için ne kadar ödüyor 2020 sorusunun yanıtı ise, gözlük kategorilerine nazaran değişmektedir. Uzak sağ ve sol, yakın sağ ve sol şeklinde olmak suretiyle dört çeşit ödeme şekli bulunmaktadır.

Devlet yardımıyla hastalar gözlüklerini yenilediklerinde bu karşılık, hastaların hesaplarına 4 kategoriden en uygun olana uyacak şekilde yatmaktadır. Hangi camın değiştirilmesi gerekiyor ise o cam bildiriliyor.

Devlet herkes için aynı tutar ödemiyor. Belirlenen bu tutar kişinin sigorta primine, çalışılmışlık süresine ve doktorun yazdığı reçeteye göre değişmektedir. Devlet tarafından çerçeve için verilen destek destek tutarı 2019 ücretleri aşağıdaki gibidir:

Uzak Çerçeveler için: 37,80 TL
Yakın Çerçeveler için: 37,80 TL
Camlar için cam numarasına bağlı olarak 6 TL ile 20 TL arasındadır.
Sayı ne kadar büyük olursa, katkı da o kadar yüksek olur.

Yerli üretim gözlük çerçevelerine devlet katkısı ne kadar? 

Yerli üretim ürünlerini tercih ederseniz, devlet katkısı 43,20 TL'dir. Cam fiyatı göz numaranıza göre verilir. 6 TL 20 TL arasında değişiyor. Ortalama rakam genellikle 10 TL gibi geçerlidir. Katkı, incelemeniz sonucunda Devlete ödemeniz gereken miktardır. Bu rakam çalışanlar için% 20, emekliler için% 10'dur. Devletimizin alacağınız ürüne katkısı, gerçek anlamda 40 TL'ye tekabül ediyor. Emeklilerin katkısı 44 TL'dir. Örneğin: Gözlüğünüz 100 TL ise SGK sizin için 40 TL öder ve siz 60 TL ödersiniz.

3 yıldan önce gözlük satın alabilir miyim? 

Sadece istisnai durumlarda alabilirsiniz. Diyoptri  değişiminde Gelişim aşamasında olan çocukların kullandığı gözlükler Gözlük Reçetem kaç gün geçerli? Reçeteli gözlüğünüzün geçerlilik süresi 10 (on) iş günüdür. Cumartesi ve pazar günleri, resmi tatiller vb. Bu süreye dahil değildir. Örneğin, Perşembe günü yazdırdığınız reçeteniz ilk gün Perşembe, ikinci gün Cuma ve üçüncü gün Pazartesi'dir. Bu gün sayımı devam eder.

Reçetemle Güneş Gözlüğü Alabilir miyim? 
Hayır, alamazsınız. Yeni uygulamada, veri matrisi ve ürün takip kodu sistemi benimsenmiştir. Gözlükçülere başvurmanızdan sonra, şirket size satılan üründen devlet katkısının ödemesini alabilmek için SGK sistemine teslim ettiği ürünün kodunu girmelidir. Her ürün kodu benzersiz ve ayrıdır. Ayrıca, herhangi bir şikayet ve inceleme durumunda bile incelemeye tabi olabilirsiniz. E-devlet üzerinden gözlük hakkınızı sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulamayı yapabilmeniz için e-devlet şifreniz olmalı.

Görmeye yardımcı malzemeler nelerdir?
Normal Malzemeler : Çerçeve, cam (Beyaz, Kolormatik, Bifokal-Progresif, Organik, Prizmatik)
Nitelikli Malzemeler : Teleskopik Gözlük Camı, Kontak Lens

Gözlük cam ve çerçeveleri kaç yılda bir yenilenir?
Gözlük camı ve çerçevesi 3 (üç) yılı geçmeden yenilenmez. Ancak görmede 0.5 diyoptrilik (optikte bir merceğin, cisimlerden gelen ışını kırma gücünü ifade eder) değişiklik olması halinde süresinden önce gözlük camı yenilenebilir.
Büyüme ve gelişme çağındaki (18 yaşını doldurmuş ancak 19 yaşından gün almamış olan) çocuklara kullanılması gerekli görülen gözlük cam ve çerçevesinin çocuğun büyüme ve gelişmesi nedeni ile kullanılamadığı ve yenilenmesi gerektiğinin sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi koşuluyla süresinden önce yenilenir.

Prizmatik gözlük camı hangi tedavilerde kullanılır?

Prizmatik camlar, şaşılık tedavisinde, az gören hastalarda (iyi gören gözde düzeltilmiş uzak görme keskinliği 3/10 ve altında), göz tümörleri ve optik sinirle beyin arasındaki baskılarda kullanılır.

Teleskopik gözlük camı hangi tedavilerde kullanılır?
Doğuştan var olan bozukluklar, kalıtsal hastalıklar, yaralanmalar, şeker hastalığı, glokom, katarakt ve yaşlanmaya bağlı az gören (iyi gören gözde düzeltilmiş uzak görme keskinliği 3/10 ve altında) hastalarda kullanılır.

Teleskopik gözlük camı bedeli nasıl karşılanır?
Üniversite Hastaneleri veya Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Araştırma Hastanelerinde düzenlenen en az bir göz hastalıkları uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporu ile göz hastalıkları uzmanı tarafından tanzim edilen reçetelere istinaden teleskopik gözlük bedelleri Kurumca karşılanır.

Teleskopik gözlük camı kaç yılda bir yenilenir?
Sağlık kurulu raporunda, zeminde yatan göz hastalığı ve bu hastalığa bağlı olarak görme işlevlerindeki bozulma, reçetede uzak, yakın, uzak-yakın ifadesi olması, büyütme gücü (x olarak), fiks foküs veya fokusable (fokuslenebilme) olma durumu belirtilmelidir. Teleskopik gözlükler sağlık raporuyla gerekli görülmesi halinde 3 yılda bir yenilenebilir. Çocuklarda bu süre sağlık raporu ile gerekli görülmesi halinde 1 yıldır. Gerekli hallerde yakın için kapak (cap) tek veya iki göz için yazılabilir, bu gibi durumlarda ayrıca yakın teleskopik cam ödenmez.

Kontakt lens bedelleri nasıl karşılanır?
a) Konjenital katarakt nedeniyle opere olmuş afak olgularda,
b) Travma ve iatrojenik nedenlerle tek gözde veya iki gözde göz lens bağlarının kopması ve akabinde göz içine tekrar lens konulamaması sonucu gelişen afaki olgularda,
c) Keratokonusu olan göze gözlük uygulanmış ve gözlükle görme keskinlikleri 10/10 a kadar (tama) artmayan olgularda,
bu durumlarının üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenen en az bir göz hastalıkları uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi, göz hastalıkları uzman hekimince reçetelendirilmesi ve Kurumla sözleşmeli optisyenlik müesseselerinden temin edilmesi şartıyla SUT eki “Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzemeler Listesi” nde (EK-6) yer alan bedeller üzerinden Kurumca karşılanır.”

Kontakt lensler kaç yılda bir yenilenir?
Kontakt lenslerin yenilenme süresi 2 (iki) yıldır. Ancak konjenital katarakt nedeniyle opere olmuş 6 yaşına kadar olan çocuk olgularda 6 (altı) ayda bir yenilenmesi halinde, 6 yaşından sonra afakı devam eden olgularda ise sağlık kurulu raporuna istinaden bedelleri Kurumca karşılanır. Konjenital katarakt nedeniyle opere olmuş afak olgularda sağlık kurulu raporunda kontakt lensin “aylık sık replasmanlı” veya “yıllık” olup olmadığı belirtilmelidir. Konjenital katarakt nedeniyle opere olmuş afak olgular hariç kontakt lens kullanan hastaların ayrıca gözlük cam ve çerçeve bedelleri Kurumca karşılanmaz. Kontakt lens solüsyonlarının bedelleri Kurumca karşılanmaz.

Kaynak : SGK

KURUMLARA GÖRE

Akbank
Kendi Listesi
90 TL
Dışbank
35 TL
75 TL
Emlak Bankası
70 TL
100 TL
Garanti Bankası
65 TL
80 TL
Halk Bankası
Resmi Liste
40 TL
HSBC
Cam + Çerçeve 300 TL
İller Bankası
Resmi Liste
40 TL
İş Bankası
Resmi Liste
95 TL
Merkez Bankası
%15 Eklenecek
100 TL
Odalar Birliği
Resmi Liste
40 TL
Osmanlı Bankası
65 TL
80 TL
P.T.T
Resmi Liste
40 TL
Pamukbank
Kendi Listesi
55 TL
Şekerbank
Resmi Liste
40 TL
T.B.M.M Milletvekili
80 TL
100 TL
T.B.M.M Personel
70 TL
80 TL
T. Kalkınma Bankası
Resmi Liste
120 TL
T.R.T
Resmi Liste
40 TL
TEAŞ
Resmi Liste
40 TL
TEDAŞ
Resmi Liste
40 TL
Türk Telekom
Resmi Liste
140 TL
Türk Ticaret Bank
14 TL
40 TL
Vakıflar Bankası
Kendi Liste
75 TL
Yapı Kredi Bankası
Resmi Liste
50 TL
Ziraat Bankası
Resmi Liste
86,40 




@erolkaranet - 12.09.2019 -
Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.

Reklam

Reklam

İlginç Bilgiler

Reklam