18 Ağustos 2019 günü İstanbul'dan başlayan ve tekrar İstanbul'da biten 7 günlük beş gece otel konaklamalı Çiçek Turizm Gebze Şubesinin düzenlediği ve saat 22:00 itibarıyla başlayan bir GAP (Güneydoğu Anadolu Turu) turuna çıktık.
19 Ağustos 2019 günü başlayan ilk günkü Turumuzda Afyon, Konya, Tarsus, Antakya, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep ana duraklar olmak üzere yol güzergahı üzerinde bulunan şehirleri gezerek, geçerek Güneydoğu, Güney ve Doğu'nun topraklarını görme imkanına kavuştuk.
Eskişehir üzerinden Afyon'a geçerek saat 0530 civarı İzmir'den gelen yolcuları alarak devam eden yolculuğumuza Çiçek Turizm Gebze Şube müdürü Zafer Aslan ile birlikte TUREP üyesi olan, Fransızca öğretmenliğinden emekli Mehmet İhsan Özyalçın rehber olarak bizlere eşlik etti.
Konya'da salaş pek de ilgi çekecek bir yer olmayan MOLACOFFEE KAHVALTI denen yerde kahvaltı için durduk. Her ne kadar tur kayıtlarında kahvaltıda içecekler yolcuya ait denilse de her yerde kahvaltı setiyle sınırsız çay sunulurken burada ikinci bardak ve sonrasının 3'er TL'den satılması hoş değildi.
Zaten ekstra bir içecek sayılmayan ( kahve, süt, meyve suyu vs olsa neyse de) ve her kahvaltıda içilen çayın burada para ile satılması hoş değildi.
Tur firmasının ya da kafeterya'nın kahvaltıda çayın ücretli olmasına neden olacak bir sözleşme yapması anlamsızdır. Müşterinin çay dışında ekstra olarak talep edeceği içeceklerden ( kahve, süt, meyve suyu vs) tercih ettiği durumda para alınması uygun olur ve buna kimsenin itirazı da olmazdı. Ve sanıyorum ki Konya'da olsun olmasın tüm şehirlerde sınırsız çay ve kahvaltı verecek çok yer vardır.
Bir de MOLACOFFEE'nın çalışanlarının kılık ve kıyafetleriyle dahi kendisinin kalitesizliğini gösterdiği lokantanın öyle ahım şahım bir yer olmadığını da belirtmek isteriz.
Turla gelen müşteriyi "yolunacak kaz" gören ilk dükkanı da tanımış olduk.( Müşteri yolmayı seven diğer dükkan ve otellerden zaman içinde bahsedeceğiz )
![]() |
İsmin cafcafına kanmayın. |
Konya'da serbest zamanımız olmadığı için çarşı pazar dolaşamadık.
Ve Konya'dan ayrılarak Tarsus'a Eshab-ı Kehf mağarasına vardığımızda saat 16:00'yı gösteriyordu.
Hatay'da kaldığımız Özcihan otelden 08:00'de ayrılarak öncelikle Harbiye Şelalesi,
Antakya Mozaik Müzesi, Habıb-ı Neccar Hazretlerı. kapısını ziyarete açmayan bir kilise önünde kısa bir beklemeden sonra Antakya Ulucamii'de ziyaretlerde bulunduk.
Şanlıurfa Halfeti Batık Şehir'de tekne turu yaptıktan sonra yola çıkarak Şanlıurfa'da kalacağımız otele doğru yola çıktık.
Şanlıurfa'da Otel Urhay'a girdiğimizde bizi karşılayan sıra gecesi programı eşliğinde yemek yedikten sonra odalarımıza geçtik.
İleride detaylı olarak anlatacağımız ve 60 TL vererek izlemek istediğimiz sıra gecesi programında hiç ahlaki olmayan, Urfa halkının misafirperverliği ile asla bağdaşmayacak olan davulcunun, şarkıcının, çiğ köftecinin ve kahvecinin bahşiş toplama ısrarı, milletin kafasında davul patlatmaları gibi nahoş davranışları bizleri üzdü.
İşte o görüntüler
Sabah otelden ayrıldıktan sonra Eyyub Peygamber'in (aleyhisselam) makamını, sabır makamını ve şifalı suyunu içerek, camisini de gezdikten sonra Harran'a gittik.
Harran tarihi üniversitesi kalıntılarından sonra bir aileye ait olan ve daha sonra kültür evi adıyla turistlere hizmet veren yerde farklı bir rehber eşliğinde dolaştıktan sonra Şeyh Hayati El Harrani ( Allah razı olsun ) Camini gezdikten sonra Hz.Eyyup Peygamber (aleyhisselam) ve Hz.Elyasa (aleyhisselam) Peygamber Türbelerini ziyaret ettik.
Öğle saatlerinde Şanlıurfa merkeze dönerek Balıklı Göl ve Aynzeliha Göletini, Hz. İbrahim aleyhisselamın doğduğu mağarayı gördükten sonra Viransehir'e yola çıktık.
Alışveriş ve serbest zaman tanınmayan Şanlıurfa'dan peygamber ziyaretleri yaptıktan sonra baraj altında kalacak Viranşehir'e ve oradan da Mardin'e doğru yola çıktık.
Mardin'de Yay Grand oteldeyiz. Çok mükemmel bir şekilde dizayn edilmiş otel ve son derece titizlikle hazırlanmış akşam yemeği sonrası uyumaya geçtik.
Mükemmel bir kahvaltı sonrası sabah 08 itibarıyla yola çıkarak Mardin'de Kasımiye medresesini, Kırklar kilisesini ve sokaklarını gezip küçük bir alışveriş molası sonrası Midyat'a geçtik.
Midyat'ta taş binaları gezerek dizi yapımcılarına set olan Midyat evlerini ve eski mağara evlerini gezdikten sonra Çağdaş Et Lokantasında verdiğimiz yemek sonrası Batman Hasankeyfe doğru yola çıktık.
Diyarbakır Malabadi Otel'de sabahladıktan sonra Diyarbakır sokaklarında gezmek için yola çıktık.
Diyarbakır'a gelen herkesin rahatlıkla göreceği surlardan geçerek Dicle vadisi üzerine kurulu 10 gözlü Köprü'yü görüp surlara geri döndük.
Akşam rahatsızlandığı için beraberimizde gelemeyen şirket müdürü Zafer Aslan'ın ( ki hastaneye kaldırıldığını duyduğumuzda üzülmüş ve kendisini ziyaret etmek istememize rağmen buna imkan tanınmamıştı ) yokluğunu 180 derece değişen ve adeta akresifleşmeye başlayan rehberimizin ruh halinde hissettik.
Diyarbakır'ın en ünlü hanında 10 dakikalık bir turdan sonra rehberin Ulu Cami'de kısa süre durup kimsenin gitmek istemediği ve programda olmamasına rağmen Cahit Sıtkı Tarancı müzesine götürmede ısrarı, Diyarbakır'da görülmesi gereken ve bulunduğumuz yerden 100 metre mesafedeki Dört ayaklı minareye gitmeme ısrarı ile sahabeler şehri Diyarbakır'da sahabeleri görmeden ayrılmamız anlaşılır gibi değildi.
İleride detaylı şekilde anlatacağım tur anında yaşanılanları bir kenara bırakarak küçük bir tavsiye ile firma yetkililerine şunu hatırlatmak isterim ki, sizin yapmaya çalıştığınız ve beğendiğimiz çok güzel organizasyona sahip turda rehberin yolcularla aynı ruhu taşıması çok önemlidir.
Bilhassa inanç ile ilgili tur'da İslama uzak düşünceli rehberler ve sizin yokluğunuzda misafirlerinizi hor görecek zihniyete ve haliyle firmanıza leke düşürecek düşünceye sahip çalışanlara asla müsaade etmemenizi tavsiye ederiz.
TURA DEVAM EDİYORUZ
Diyarbakır merkez'de aynı yerde Sadece 2 saat süren tur attıktan sonra Eğil'e yola çıktık.
Peygamberler Diyarı Eğil'e geldiğimizde saatler saat 11'i gösteriyordu.
Burada iki türbeyi ve üç peygamber ve bir peygamber yakını ( Nebî Harun Tepesi'nde Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Hz.Zülkifl ve Hz. Elyesa peygamberler, Hz. Nebi Harun-i Asefi ve Neb’i Ömer (aleyhisselam ) kabirlerini ziyaret ettikten sonra Şanlıurfa Siverek'e geldiğimizde saat 1400'ü gösteriyordu.
Nissibi Köprüsünden geçerek Adıyaman'a doğru yola çıktık.
Adıyaman'da Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağını gezdikten sonra otele doğru yola çıktık.
Adıyaman'da geceyi geçirdiğimiz ISIAS otelin akşam yemeği vasat bir lokanta yemeği olarak karşımıza çıkmıştı. Odada bulunan mini bar olarak adlandırılan dolaptaki suyun bedava değil 2 TL'den satıldığını da belirtmek isteriz.( detaylar Adıyaman sayfamızda )
Sadece bu mu.. Nemrut'a gittiğinizde abdest almak istediğinizde suya ücret ödeyeceğinizi de asla unutmayın
Gaziantep'teyiz
Gaziantep Kalesi, Kaleoğlu Mağarası ve ve yaklaşık 3 saat verilen serbest zaman içerisinde Bakırcılar Çarşısını gezip alışveriş etme imkanı bulduk.
![]() |
Bakırcılar Çarşısında Güzel bir Esnaf |
![]() |
Çelebioğuları Baklavanın adı |
Ve her yolculuk gibi bu yolculuğumuzda Gaziantep ile son bulmuş oldu. Bu arada yaklaşık 16 saat sürecek olan dönüş yolunda akşam yemeğinin sözleşmede olmamasına rağmen yolculara yıkılmasının bir izahı da olmadı. Kendi imkanı ile yemek yemek zorunda kalan yolculara tur firmasının mutlak surette akşam yemeğini yedirmesi gerekirdi, diye düşünüyorum.
Özetle, Çiçek Tur Gebze şubesinin hazırlamış olduğu GAP turu rüya gibi geçti. Her ne kadar arada rüyadan uyandıran aksilikler olsa da bunun firmanın koordinesinde düşünülmeyen, es geçilen ya da daha önce gidenlerin bu tür rahatsızlıkları dile getirmediği için firmayla bağdaştırmanın zorluğunu da belirtmek isteriz.
Turu her ne kadar başarılı bulsakta ayrıntılara girdikçe neden, niçinlerle dolu soruları , yaşanılan hoş olmayan sıkıntıları, anlamsız gezi ve duraklamaları, namaz hassasiyeti denilip de hassasiyet gösterilemeyen namaz kılma izinlerini ve bir çok olumsuz konuları yazacağımız diğer makaleler arasında bulabilirsiniz.
Tur organizasyonunu başarı ile yapmaya çalışan ve varlığı ile daha düzgün bir tur olmasını sağlayan ve "iyi ki turun başında oldu" dedirten şirket müdürü Zafer Aslan'a teşekkür ediyoruz.
Organizasyonun dışında oluşan ve Çiçek Turizm Gebze şubesinin elinde olmayan aksaklıkların, ufak tefek sıkıntıların da başka turlarında olmamasını temenni ediyoruz.
Ağustos 2019 GAP turunda bizlere güzel bir gezi sunan, aldığı parayı her kuruşuna kadar hak ettiğine inandığımız firmanın başarılarının devamını dileriz.
Gezi hakkında ve 7 günlük turda yaşadıklarımızı www.erolkara.net sitemizden takip edeceklerin gezi hakkında sorularını web sitemizdeki yorum köşesinden sorabileceğini ve tüm samimiyetimizle cevap vereceğimiz de belirtirim.
Unutmadan şu konuya da dikkatinizi çekmek isterim. İlla tur yetkililerinin ya da rehberlerin özellikle istediği yerlerden alışveriş etmemeye çalışın. Serbest zamanınız varsa kendiniz araştırın , kıyaslayın ve o şekilde satın alın.
Zira dükkan sahiplerinden bir menfaat temin eden birilerini varlığı size o dükkandan kalite ve fiyat olarak en iyiyi sunmayacağını bilmelisiniz. Dükkan sahiplerinin sizden kazandıklarının bir kısmını birilerine pay ayırmak için kullanacağını düşünmeniz gerekir.
Ben bunu umre turlarımızda da, Kudüs turumuzda da GAP turumuzda da gördük. Günah kavramı unutuluyor.
Teşekkürler Çiçek turizm Gebze Şubesi, Teşekkürler Zafer Aslan, Teşekkürler Emre Aslan. Teşekkürler otobüs hizmeti ile kibarca emek sarfeden kaptan ve hostumuz..
Erol Kara - 28.08.2019
****
Site içinde bulabileceğiniz Gap Turu ile ilgili yazılarımızdan bazıları ,
Özetle, Çiçek Tur Gebze şubesinin hazırlamış olduğu GAP turu rüya gibi geçti. Her ne kadar arada rüyadan uyandıran aksilikler olsa da bunun firmanın koordinesinde düşünülmeyen, es geçilen ya da daha önce gidenlerin bu tür rahatsızlıkları dile getirmediği için firmayla bağdaştırmanın zorluğunu da belirtmek isteriz.
Turu her ne kadar başarılı bulsakta ayrıntılara girdikçe neden, niçinlerle dolu soruları , yaşanılan hoş olmayan sıkıntıları, anlamsız gezi ve duraklamaları, namaz hassasiyeti denilip de hassasiyet gösterilemeyen namaz kılma izinlerini ve bir çok olumsuz konuları yazacağımız diğer makaleler arasında bulabilirsiniz.
Tur organizasyonunu başarı ile yapmaya çalışan ve varlığı ile daha düzgün bir tur olmasını sağlayan ve "iyi ki turun başında oldu" dedirten şirket müdürü Zafer Aslan'a teşekkür ediyoruz.
Organizasyonun dışında oluşan ve Çiçek Turizm Gebze şubesinin elinde olmayan aksaklıkların, ufak tefek sıkıntıların da başka turlarında olmamasını temenni ediyoruz.
Ağustos 2019 GAP turunda bizlere güzel bir gezi sunan, aldığı parayı her kuruşuna kadar hak ettiğine inandığımız firmanın başarılarının devamını dileriz.
Gezi hakkında ve 7 günlük turda yaşadıklarımızı www.erolkara.net sitemizden takip edeceklerin gezi hakkında sorularını web sitemizdeki yorum köşesinden sorabileceğini ve tüm samimiyetimizle cevap vereceğimiz de belirtirim.
Unutmadan şu konuya da dikkatinizi çekmek isterim. İlla tur yetkililerinin ya da rehberlerin özellikle istediği yerlerden alışveriş etmemeye çalışın. Serbest zamanınız varsa kendiniz araştırın , kıyaslayın ve o şekilde satın alın.
Zira dükkan sahiplerinden bir menfaat temin eden birilerini varlığı size o dükkandan kalite ve fiyat olarak en iyiyi sunmayacağını bilmelisiniz. Dükkan sahiplerinin sizden kazandıklarının bir kısmını birilerine pay ayırmak için kullanacağını düşünmeniz gerekir.
Ben bunu umre turlarımızda da, Kudüs turumuzda da GAP turumuzda da gördük. Günah kavramı unutuluyor.
Teşekkürler Çiçek turizm Gebze Şubesi, Teşekkürler Zafer Aslan, Teşekkürler Emre Aslan. Teşekkürler otobüs hizmeti ile kibarca emek sarfeden kaptan ve hostumuz..
Erol Kara - 28.08.2019
****
Site içinde bulabileceğiniz Gap Turu ile ilgili yazılarımızdan bazıları ,
- Gap Turu Kaldığımız Oteller
- Tarsus Ashab-ı Kehf
- Şanlıurfa'da şaşırtan bir Sıra Gecesindeyiz
- Peygamberin Postasının Kabri
- Mardin Midyat’ta Mağara Evleri
- Mardin Ulu Caminin Sırları
- Şanlıurfa Halfeti Tekne Turu
- O, Yasin Suresi'nde Bahsedilen Kişi
- Hayretle Gezeceğiniz Medrese Kasımiye
- Diyarbakır Rüya Gibi Geçti
tamamına ulaşmak için tıklayınız