@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Banner


erolkaranet

Beloc ilaç kullanımında sıkıntılar





BELOC ZOK 50 mg 20 tablet Yan Etkiler sorunu
Bu ilacın tanımında "Beloc Zok yuvarlak şekil halinde 20’lik tabletler şeklindeki ambalajlarda satışa sunulan beyaz renkte bir ilaç grubudur.
Beloc Zok içinde bulunan metoprolol etken maddesi sayesinde fiziksel ya da zihinsel çalışmaların çok hızlı olmasından dolayı oluşan göğüs ağrısı ve yüksek tansiyon gibi rahatsız edici semptomların giderilmesi ve tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Beloc Zok tabletin içeriğinde yer alan metoprolol maddesi sayesinde stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltmaktadır. Böylece bu rahatsızlıkların neden olduğu kalp atım hızı yavaşlar ve hastayı rahatlatır." denilmektedir
Doktor tarafından ameliyat sonrası kullandırılan Beloc yoğun bakımda çarpıntılardan dolayı iptal edilmişti. Servise geçince tekrar başlanmış, taburcu olduktan sonra da kullanmaya devam denilerek reçeteye yazılmıştı.
Ne var ki, verilen bu ilacı ne zaman kullansam baygınlık, yorgunluk, mide bulantısı gibi hoş olmayan durumlarla banyo sonrası 6 - 7 saat külliyen halsiz olabiliyordum.
Aile hekimine danıştım, ben karışmam doktoruna sor diyerek başından savması sonrası eczacımın önerisi ile yarısını kullanmaya başladım
Ne var ki bu da yeterli olmadı. Ve bir süre içmemeye başladım. Tansiyonum normal seyrediyor, diğer etkiler olmuyordu. 15 gün içinde sadece 1 kez nabız 115 i bulmuş onunda sebebini biliyordum. Bol kremalı pasta yemem rahatsız etmişti.
Kontrole gittiğimde doktora bunları anlattığımda hayır kesemezsin dedi. Kullanman lazım diye ısrar etti. Her nedense bir kaç dakika sonra yarısını kullan dedi, eğer rahatsız olursan dörtte birini kullan dedi.
Ne var ki yarısı da rahatsız eden ilacın bu sıkıntısını araştırmak istediğimde farklı bir bilgiye ulaşmadım.
İlacın yan etkileri hissettiğimden daha fazla idi.
Bir çok kullanıcı arasında memnun olanlar olduğu gibi, kullanmayı bırakıp sorunsuz yaşayanlar da vardı.
İşte kullanıcı yorumları
"safi yan etkidir. reaksiyonlarda ve davranışlarda dengesizlik, kilo alma, uykusuzluk, sersemlik, sertleşme sorunları vs. saymakla bitmez."
"azen nefes alma konusunda sorun yaşarsınız.. hani böyle ağzınızı kocaman açıp bütün havayı ciğerlerinize çekmeyi çalışırsınız ama sanki orada bir kapak vardır ve siz nefes alamazsınız.. üstüne böyle pıtır pıtır atan kalbinizi duyarsınız sürekli.. "
"50 mg. kırarak içmek bir eziyet.çünkü kırılmıyor.bıçakla şey ederken ya fırlıyor ya yere düşüyor. el ile kırmak imkansız."
"ellerde ve ayaklarda soğukluk, zaman zaman kabızlık, ışığa karşı duyarlılık reaksiyonları, hafıza zayıflığı/unutkanlık, göz iltihabı benzeri belirtiler, eklem ağrısı ve kas krampları"
"dikkat dağınıklığı mı dersin, bulanık görme mi dersin, unutkanlık mı dersin, sürekli 2 bira içmiş gibi sersemlik mi dersin, nefes darlığı, göğüs ağrısı mı dersin, gece kabuslar mı dersin, ne ararsan var. inat edip bir ay kullandıktan sonra dayanamayıp kardioloğa geri gidip amca bu beni sikti dedim. muadil olarak tensinor verdi, yaşasın tensinor, tansiyonu zaman zaman 11/6lara kadar düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda yan etkileri şimdilik hiç yok gibi, sadece normalde 70 civarı olan nabzımı 55-60lara çekti, ama kötü bir etkisini "
"en bilinen yan etkisi impotans dediğimiz sertleşme sorunlarıdır. yada sertleşme sorunu yaptığı en bilinen yan etkisidir. aslında en bilinen olması sertleşme sorunu yaratması yüzündendir. eczacınız size bakıp vah vah pek de gençmişsiniz diyorsa muhtemelen üzüldüğü nokta kalp sorununuz değildir. bunun yanında gece kabus görme, yorgunluk gibi yan etkileri de vardır. şeker hastasıysanız bu ilacı kullanırken çok dikkatli olmanız gerekmektedir çünkü kan şekeriniz düştüğünde ortaya çıkan belirlerin gizlenmesinde etkisi olabilir, ve kan şekerinizin düştüğünü anlamayabilirsiniz. "
"bu ilacı kullanıyorsanız eğer ilacınızı almayı ihmal etmeyin. kalbiniz bu ilaca alıştıktan sonra kendi yapısında bazı değişikliklere gider, beta reseptör sayısını arttırır. siz bu reseptörleri bloke ettikçe o sayı git gide artar(fizyolojik limitler içinde). bloke etmeyi birden durdurduğunuzda o reseptörlerin hepsi kalbe sinyal göndericek ve kalp çok fazla uyarılcak. bu da kalbe ciddi zararlar verebilir. "
"bu süreçte kalpte batma, yanma, çarpıntı, sersemlik, uyku ve yorgunluk hali ortaya çıkınca kendi kendime kullanmayı bıraktım. ardından rutin kontrol için kardiyoloji doktoruma gittiğimde bıraktığım için fırça yedim ve üç ay daha kullanmamı söyledi. oysa ilacı bıraktığımda şikayetlerim azalmıştı. "
"burada yazılanları okuduğumda çoğunluk övgüyle bahsetmiş, anlaşılan kişiye göre değişiyor. aynı dertten muzdarip olan suserlerin tavsiye ve önerilerine açığım."
İlacın yan etkileri konusunda firma şunları belirtmiş
Tüm ilaçlar gibi Beloc ZOK 50 mg kullanımı ile de bazı yan etkiler görülebilir.
Bu yan etkiler;
100 hastadan 1 ila 10 hastada görülen yan etkileri: Baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, çarpıntı, ellerde ve ayaklarda soğukluk, kalp atım hızında azalma, karın ağrısı, kabızlık, kusma, ishal, sersemlik ve yorgunluk.
1.000 hastadan 1 ila 10 hastada görülen yan etkileri: Depresyon, göğüs ağrısı, hava yollarında darlık hissi, nefes daralması, kabus görme, kalp yetmezliği belirtilerinin kötüleşmesi, kardiyojenik şok, kalp bloğu, konsantrasyon bozukluğu, karıncalanma ve uyuşukluk hissi, kilo alma, uyku hali, uykusuzluk.
1.000 hastanın 1'inden az görülebilen seyrek yan etkileri: Kanın pıhtılaşmasını sağlayan hücrelerde azalma, aşırı terleme, saç dökülmesi, iktidarsızlık dahil cinsel problemler, geri dönüşümlü cinsel isteksizlik, zihin karışıklığı, sinirlilik, huzursuzluk, hafıza güçlüğü, hayal görme, görme bozuklukları, gözlerde kuruluk, kızarıklık ve/veya tahriş, kulak çınlaması, düzensiz kalp atımı, şişlik, bayılma, tat alma bozukluğu, karaciğer problemleri, deride allerjik reaksiyonlar, ışığa karşı duyarlılık, EKG'de kalp iletim bozuklukları, sedef hastalığının kötüleşmesi.
10.000 hastanın 1'inden az görülebilen çok seyrek yan etkileri: Unutkanlık, hafıza zayıflığı.
Karşılaşılma ihtimali bilinmeyen diğer yan etkiler: Ağız kuruluğu, eklem ağrısı, göz iltihabı benzeri belirtiler, kan dolaşım bozukluğu olan hastalarda kan akımının kesilmesine bağlı olarak dokuların çürümesi veya ölmesi, karaciğerin iltihaplanması, kas krampları, nezle.
Sonuç olarak şahsımın yaşadığı sorunlar da şunlar olmaktadır.
bulantı, çarpıntı, ellerde ve ayaklarda soğukluk, kalp atım hızında azalma, karın ağrısı, kabızlık, kusma, ishal, sersemlik ve yorgunluk.hava yollarında darlık hissi, nefes daralması,uyku hali, uykusuzluk.iktidarsızlık dahil cinsel problemler,cinsel isteksizlik, görme bozuklukları, kulak çınlaması, düzensiz kalp atımı, eklem ağrısı,
Doktor kullanmamın zorunlu olduğunu söyledi. Ama ben sürekli rahatsız oluyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum

@erolkaranet - 01.03.2018
Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.

Reklam

Reklam

İlginç Bilgiler

Reklam