@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Banner


erolkaranet

Boşanmak İstemiyorum, Haklarım nelerdir.




Soru : 6 aylık evliyiz. tartışmalarımız oluyordu. özellikle ailesi bize kalmaya geldiğinde. en son yine böyle bir olayda bana defol git dedi ben de annemin evine gittim.

1 gün sonra avukata dilekçe vermiş. daha önceki buna benzer tartışmalarımızda aramız düzeliyordu. fakat bu sefer ailesi eşimi doldurmuş benim hakkımda kötü davranışlarımdan şikayet ederek ortak eşyamız yoktu. evimizi henüz kurmamış, düğün yapmamıştık. sadece nikahımız var. ben öğretmenim eş durumundan zorunlu hizmeti bırakıp A....'ya gelmiştim.

Hiç ayrı kalıp birbirimize zaman vermeden avukata gitti. çok inatçıdır ailesi de destekçi.ben boşanmak istemiyorum ve eğer 1-2-3 yıl sonra boşanırsak da manevi tazminat istiyecem. kendimi çok kötü hissediyorum. onların ise umrunda değil. Eğer ben hep hayır dersem mahkeme ne kadar uzar? 3 yıl ayrı yaşanırsa tazminat alamadan boşanma mı gerçekleşir? Zaten eve istemiyor beni.

Cevap :

Boşanmak istemiyorsanız açılmış olan davayı takip etmek durumundasınız. Boşanma davalarında, davacı da davalı da iddia ettiği hususları hür tür delilden yararlanarak ispat etmek zorundadır. Bu deliller, tanık beyanları, fotoğraflar, mektuplar, telefon dökümleri, telefon mesajları veya msn yazışmaları gibi pek çok şey olabilir.

Davanın ne kadar süreceği konusunda net bir süre vermek mümkün değildir. Çünkü mahkeme tarafların sunmuş olduğu tüm delilleri değerlendirdikten sonra son kararını verir. Bu değerlendirmenin ne kadarlık bir zaman sürecine yayılacağı da dosyanın kapsamı ile doğrudan ilgilidir.

Çekişmeli boşanma davaları tek celsede bitmez. Davanın reddini talep etmeniz maddi ve manevi tazminat istemenize engel değildir. Davaya cevap verirken öncelikle davanın reddini, mahkemenin boşanma kararı vermesi halinde ise maddi ve manevi tazminat taleplerinizin kabululünü de talep edebilirsiniz.

Üç yıllık süre olayı tazminat ile ilgili değildir. Boşanma davasının reddine ilişkin kararın kesinleştiği tarihten itibaren üç yıl içerisinde ortak hayat kurulamaış ise taraflardan birinin talebi üzerine mahkeme boşanmaya karar verir. (Kesinleşme ,tarafların karar aleyhine temyiz yoluna gitmemeleri veya temyiz yoluna gidilmiş ise red kararının Yargıtay'dan onanarak gelmesi durumunda olur.)

Bu boşanma davasında maddi ve manevi tazminat isteme hakkınız yine vardır.

Davanızın her aşamasında bir avukattan hukuki yardım almanız hak kaybına uğramanızı da önleyecektir.
Eşiniz sizden boşanmak istiyor ise, öncelikle boşanmaya neden olan olaylarda sizin KUSURLU olduğunuzu ispatlamak zorundadır.
Davalarınızı MUTLAKA bir avukat ile açıp takip ediniz aksi halde hak kaybına uğrarsınız.

Kaynak : turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=46925

@erolkaranet -09.12.2018
Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Reklam

Reklam

İlginç Bilgiler

Reklam