@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Banner


erolkaranet

Şükür.. Görme alanı çekimi yapıldı.




Şükür.. Görme alanı çekimi yapıldı.

Ve nihayet göz doktorumun istemiş olduğu “görme alanı” çekimi

Daha önce yazdığım "Görme alanı makinesini inek mi içti" yazımdan anlaşılacağı gibi 18 Eylül 2013 günü glokom kontrolü sırasında doktorum bana "görme alanı" (30.2 Humphrey) çekilmesi gerektiğini söylemişti.
Samatya, (İstanbul Eğitim ve Araştırma) hastanesinde bu çekimi yapacak olan cihaz 6/7 aydır bozuk olduğundan Haseki Eğitim Araştırma Hastanesinden 17.12.2013 tarihinde 17 Ocak 2014 günü saat 10.30’a randevu almıştım


Ancak 17 Ocak 2014 günü çekim için hastaneye gittiğimde makinenin bozuk olmasından dolayı ( ampulü patlamış ) çekim yapılamamış ve bu kez 10 Mart 2014 gününe randevu vermişlerdi
Güven duymayıp Beyoğlu Göz Hastanesi’nden 17 Ocak 204 tarihinde 11.02.2014 saat 14.30 a randevu almıştım.
Ve gün geldi. Saat 14.10 da hastaneye Beyoğlu Göz hastanesine gittim.
Daha önce kaydım yapıldığından tekrar kayıt almadan hemen çekime geçtiler.
Görme alanı makinesi görüldüğünde basit bir cihaz gibi duruyor. Işıklı bir ortamın içerişimde sabit noktaya bakarak göz çevresinde oluşan küçük pırıltılar görüldüğünde elinizde bulunan cihaza basmanızla yapılan bir çekim şekli
Servis çalışanları karanlık bir odada makineye oturarak sabit noktaya bakarak göz çevresinde oluşan küçük pırıltılar görüldüğünde elimde bulunan cihaza basmamı istediler.


Yaklaşık sağ gözümle 10 dakika sol gözümle 10 dakika bu şekilde yaptım. Çakmak çakışı gibi her gördüğüm ışıltıda düğmeye bastım.
Basit bir anlatım olsa da makinede sabit duruşunuz, gözünüzü ayırmayışınız ve sabit noktaya bakmak zorunluluğu gözünüzün kararmasına neden oluyor.
Makineden kalktığımda birkaç saat gözlerimi yorgunluğu geçmemiştir.
İki, sayfaya dökülmüş sonucu alarak hastaneden ayrıldım.
BİLGİ :  bilgisayarlı görme alanı testi nedir.:

Bu test perimetre denilen, büyük çanak şeklinde bir aletle yapılır. Bu testte kişinin tek gözü kapatılır ve hastadan diğer gözü ile aletin içindeki noktasal bir ışık kaynağına bakması ve gözünü başka tarafa çevirmemesi istenir. Bu esnada aletin içinde bulunan yarım küre şeklindeki yüzey üzerine rasgele parlak noktalar yansıtılır. Hastadan her ışık gördüğünde, önceden eline verilen düğmeye basması istenir. Her yönden çok sayıda parlak nokta yansıtıldıktan sonra test tamamlanır. Cihaz bilgisayar yardımıyla hastanın gördüğü tüm noktaları birleştirir ve görme alanının şeklini kâğıda döker. Bu test en çok glokom hastalığının tanı ve takibinde kullanılır. Belli aralıklarla tekrarlanan test ile hastanın gözünde glokoma bağlı olarak gelişen hasarın derecesi ve ilerleyip ilerlemediği takip edilir.


Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Asılsız yorum yapmayınız. Mesajlar Yönetici tarafından denetleniyor.

Reklam

Reklam

İlginç Bilgiler

Reklam