@erolkaranet'te Aradığınız Kelime veya Konuyu Buraya yazınız!

Banner


erolkaranet

Kesin Kayıt ve Aklıma Takılanlar




18 Mayıs 2011
Tüm evraklarımı temin ederek sabah ilk işim Müftülüğe giderek teslim etmek oldu. Saat 09:00 civarında girdiğim Müftülükte memurların kahvaltı için bir odada toplandıklarını görünce mesai saatinin başlayıp başlamadığını sordum. 08:30 da başladıklarını öğrendim (!)

Elimdeki tüm evrakları ofiste tek başına oturan, daha önce ilk kaydımı yapan memurun yönlendirdiği ve kahvaltıya iştirak
etmeyen diğer memura teslim ettim. 

Bana "bırakın tamamdır " deyince "isterseniz kontrol edelim Eksiğim olmasın" dedim. Sanırım bu konuda acemi biriydi ya da kulaktan dolma bilgi sahibi idi. Elimde daha önceden verilen liste ile kontrol ettirerek kendisine tek tek evraklarımı verdim. "Evraklar tamam gidebilirsiniz , sizi beraber gideceğiniz kafile başkanı arayacak" dedi. "Bana bu belgeleri aldığınıza dair belge vermeyecek misiniz" diye sorduğumda "böyle bir uygulamamız yok" dedi. "Olur mu ama bunları size teslim ettiğimi nasıl ispatlayacağım. Size evrak gelince nasıl alıyorsunuz " diye sordum. "Evrak kayıt numarası veriyoruz" dedi. "O zaman bunu da kaydedin ya da bana evrakları eksiksiz aldığınıza dair yazı verin" dedim. "Böyle bir şey bugüne kadar yapmadık ama size vereyim" diyerek bilgisayardan aldığı çıktıya belgeleri aldığına dair yazı yazıp verdi.
"Broşürde umreciye verilecek malzemeler vardı , vermeyecek misiniz" dediğİmde. "Onu biz değil kafile başkanınız size telefon edecek. Toplantı yapacaksınız. O toplantıda size verecek" dedi. Ben bu kez " İyi ama orada umre bilgileri var, dualar var. onların daha önce verilmesi , gidecek olanların onları okuyup öğrenmesi lazım olmayacak mı. Giderken verilince espirisi kalmaz ki" dediğimde "haklısınız ama uygulama bu şekilde" dedi.
"Hayırlı olsun"  temennisiyle müftülükten ayrıldım.
Kafile başkanının telefonunu ve yapacağımız toplantıyı, çıkacağım mübarek yolculuğun  hayaliyle evime döndüm.

Aklıma takılanlar
1 - Umre ya da hac kaydını yaptıranlar pasaport gibi kıymetli evrak başta olmak üzere zaman ve emek harcayarak yaptırdığı aşı kağıdı, fotoğraflar, nüfus örneği gibi evrakları teslim ettiğinde alındı belgesi almadığında ve bunların bir ya da bir kaçı kaybolduğunda bunun sorumlusu kim olacak. ?
2 - Umre ya da hacca gidenlere verilmesi gereken malzemeler kesin kayıt yaptırıldığında neden verilmez. Umre ya da hac bilgileri içeren cd ve kitapları okuyarak zamanı varken okusa, izlese kendisini kısmen hazırlasa toplantılarla da bu bilgilerini pekiştirse daha iyi olmaz mı ?
3 - Bankaya yatırılacak paraların Diyanetin belirlediği banka ve hesap numaralarına Türkiyenin her yerinden havale parası ödettirilmeden hatta kendi evinden EFT yoluyla verilecek hesap numaraları neden tespit edilmez de müftülüğün bulunduğu yerdeki şubeye gitmesi zorunlu bırakılır.

07.06.2011 TARİHLİ TÜRKİYE GAZETESİNDE
SN BEHÇET FAKİHOĞLU AŞI SORUNUNA
KÖŞESİNDE YER VERDİ
4 - Aşı yapılacak yerler her ilçede neden yok. Ya da Müftülüklerin bulunduğu yerlerdeki en yakın Sağlık ocağında veya ilçelerin merkezindeki sağlık ocaklarında yaptırılmıyor. İstanbul'da Avrupa yakasında sadece 8 yerde ( Fatih - Sarıyer - Küçükçekmece - Büyükçekmece - Eyüp - Bakırköy - Şişli )  Anadolu yakasında ise 5 yerde ( Kartal - Maltepe - Ümraniye - Üsküdar - Sultanbeyli) aşı yaptırma imkanı var. Yaşlı insanlar kilometrelerce yol kat ederek aşı olma zorunda bırakılmamalıdır. İstanbul'un müftülüğünün web sitesindeki aşı yapılacak yerlerin listesi ile İl Sağlık Müdürlüğünün sayfasındaki listeyle birebir aynı değil. İl Müftülüğünde bazı adresler yanlış verilmiş. Bu tür bilgilerin güncellemelerinin sıkça yapılması lazım değil mi. ?

Bu konunun burada yazılmasının yeterli olmadığını düşünerek hac ve umre ibadetinin daha güzel olması için sürekli çaba gösteren Hac Dairesi Başkanlığına gönderdiğimiz mektubumuza gelen nazik cevabı da sizlerle paylaşmak istedim
Hukuk, Yaşam, Din, Sağlık, Magazin, Turizm

Reklam

Reklam

İlginç Bilgiler

Reklam